Обединеното кралство организира големи тържества за платинения юбилей на кралица Елизабет II,

...
Обединеното кралство организира големи тържества за платинения юбилей на кралица Елизабет II,
Коментари Харесай

Започнаха тържествата за платинения юбилей на кралица Елизабет II

Обединеното кралство провежда големи тържества за платинения празник на кралица Елизабет II, които стартират през днешния ден и ще продължат до неделя. 96-годишната кралица е първият английски монарх в историята, достигнал платинен празник, отбелязвайки 70 години на трона.

Кралица Елизабет е коронясана на 6 февруари 1952 година след гибелта на татко й крал Джордж VI. Тържествата за юбилея ще включват всичко - от традиционен парад до звезден концерт с присъединяване на Даяна Рос.

Принц Хари и брачната половинка му Меган ще се причислят към членовете на кралското семейство, с цел да гледат парада от стая в Бъкингамския замък, оповестиха представители. Братът на Хари, принц Уилям, и брачната половинка му Кейт, дружно с трите им деца, ще гледат парада от балкона на Бъкингамския дворец заедно с кралица Елизабет II. Тъй като към този момент не са висши кралски особи, Хари и Меган нямат право да се появяват на балкона, съгласно решение, взето по-рано тази година от кралицата.

Принц Чарлз, наследникът на трона, ще одобри кралски поздрав преди началото на парада и ще инспектира войските от името на кралицата. Към него ще се причислят неговият наследник принц Уилям и сестра му принцеса Ан.

Кралицата ще одобри привет от кавалерията, до момента в който минава покрай Бъкингамския замък на връщане от парада. Това е първият път в 70-годишното ръководство на Елизабет, в което тя ще одобри привет от балкона на Бъкингамския замък и за първи път принц Чарлз ще застане вместо нея на парада.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР